Waban, Massachusetts, USA here I come!!!! - Reisverslag uit Vlaardingen, Nederland van Didi en Tyler de wilt- Gilbert - WaarBenJij.nu Waban, Massachusetts, USA here I come!!!! - Reisverslag uit Vlaardingen, Nederland van Didi en Tyler de wilt- Gilbert - WaarBenJij.nu

Waban, Massachusetts, USA here I come!!!!

Door: Diedjedewilt

Blijf op de hoogte en volg Didi en Tyler

17 Januari 2011 | Nederland, Vlaardingen

Na weken zwoegen, spanning, dagelijks hopeloos checken van e-mails is het dan eindelijk zover. Er is een zekerheid een datum om naar uit te kijken! De zekerheid is dat ik weg ga, jeeeh!!! En dat het iets later word dan gepland. Maar wat mij weer de mogelijkheid geeft toch weer dingen te doen die ik anders niet kon doen. Carnaval, snowboarden, weekendjes weg, bij de verjaardag van mijn lieftallige broertje zijn!

21 maart vlieg ik dan naar New York en zal ik hier een vier daagse cursus volgen! Het schijnt nogal saai te zijn, maar daar zwoegen we ons wel doorheen. ’s Avonds is er dan tijd om New York zelf te ontdekken. Na deze vier dagen reis ik weer door een stukje verder in Amerika richting Waban, Massachusetts. Ja probeer dat maar eens goed uit te spreken!! Waban is een klein plaatsje dat 20 minuten van Boston afligt en dicht bij de kust ligt!! Of te wel ik ga mij hier zeker wel vermaken!

In Waban kom ik dan bij een familie met drie kindjes en een hond. Mica (3 jaar), Mirah ( 9 jaar) en Noah (12jaar). Mirah heeft een hersenverlamming en omdat ik hier al redelijk veel ervaring mee heb wilde zij mij graag als au pair hebben. Mij lijkt het wel heel interessant om dit mee te maken in Amerika, om te kijken hoe het daar allemaal in zijn werking gaat. Deze familie had als eerste contact met mij gezocht en klikte gelijk goed! Alleen wilde ik nog wachten om te kijken wat er nog meer op mijn pad kwam. Dat gebeurde ook en twee andere families melde zich aan.

Familie 2:
Deze familie kwam uit North Carolina. Ook een tweeling van twee jaar oud. Nu had deze familie nog geen ervaring met au pairs en ik kreeg ook een raar gevoel bij deze. Gewoon niet mijn type zeg maar..Dit werd dus een Nee!

Familie 3:
Deze familie kwam uit Chicago en zouden in juli verhuizen naar New Orleans. Gezin met een tweeling van drie en een hond. Alle skype gesprekken ging echt heel goed met deze familie! Lekker sociaal, toonde veel belangstelling naar mij en we kletsen echt over van alles. Maar naar mate het gesprek vorderde kreeg ik in tegenstelling tot mijn eerste indruk steeds meer het gevoel dat ze toch heel anders waren als mij qua omgang met de kinderen. Ik wilde niet gelijk mijn kop laten hangen en had nog een paar keer met deze familie gesproken. Het gevoel bleef aanwezig.

Ik had de testuitslagen van mijn allergie test, waaruit kwam dat ik niet allergisch ben voor honden alleen voor katten en huisstofmijt. Ik mailde naar de familie uit Boston met deze uitslag en de vraag of ze nog geïnteresseerd waren. Gelijk ontving ik een mailtje terug dat zij zo snel mogelijk weer wilde skypen. Ik had met hun afgesproken na het gezin uit Chicago zodat ik ze goed kon vergelijken. Na Chicago kwam ik dus weer aan de lijn met de Familie uit Waban. Gelijk voelde het goed en kwam er weer een glimlach op mijn gezicht. We hadden het over een paar dingen en of bepaalde dingen mij ook duidelijk waren, voor ik het wist rolde de eerste grapjes alweer naar buiten. We besloten elkaar de volgende dag weer te spreken.
Na een nacht amper te hebben geslapen zat ik weer achter mijn skype! Ik kreeg een rondleiding door het huis. Ik krijg een grote kamer met kledingkast ( heb ik nu niet hihiih) en mag er van alles aan doen, daarnaast heb ik mijn eigen badkamer met bubbelbad en een gastenkamer tot mijn beschikken, niet verkeerd zo.. Tijdens de rondleiding zag ik veel van Ikea, dus voor je het weet praat alleen maar over de Ikea!!! I love It!!Mijn gevoel was al goed bij hun maar nu beter!
Nog even kletsen en voor ik het wist had ik besloten om hier als au pair te gaan werken!

Vanaf eind maart stap ik dus uit mijn ‘veilige cirkel’ en ga ik het nieuwe avontuur aan bij deze lieftallige familie! Het zal leerzaam zijn en up and downs, maar ik weet dat ik het er geweldig gaat hebben!

Voordat het zover is moet er nog een hoop gebeuren:
-Visa aanvragen, langs ambassade gaan
-Uitschrijven gemeente
-Verzekering aanvragen
-Verzekering opzeggen
-Online cursus doen
-Internationaal rijbewijs aanvragen
-Kijken wat ik in USA wil gaan studeren
- Creditcard aanvragen
-Een speciale stekker aanvragen
-De pil voor een jaar regelen
-En natuurlijk met vriendinnen van alles doen!!!

Ja, ja best nog een hoop! Maar komt goed uit bent toch vrij hihi..

Ik hou jullie up to date

-x- Died

• 17 Januari 2011 - 15:12

Deborah:

Klinkt goed chickie!
    Weet je ook al hoelaat je vliegt? Deze stekkers hebben ze gewoon bij de mediamarkt ook als 't goed is.. :-) (misschien zelfs wel bij de action!)
    Ben benieuwd wat je gaat doen met je cursus.. heb je een ljst hiervoor gekregen ofzo?
    Spannend hoor!! Maar eerst nog even genieten hier, voor je 't weet zit je daar!
    Dikke kusss, je liefste vriendinnetje! X

• 17 Januari 2011 - 18:38

Sonja:

superrrrrrrrrrrrr died! echt leuk om te lezen.. xxxxx

• 19 Januari 2011 - 14:49

Inge:

Died wat stoer!!!
    En geloof me voor je het weet wil je niet meer terug ;-)
    Geniet ervan!!!

• 01 Februari 2011 - 18:52

Wiebe:

De PILL !!!!!!

Lekker belangrijk.. moet ik dat nou echt weten !!!!

• 02 Februari 2011 - 15:11

Melanie:

lieve died. je schrijft echt zo leuk! en wat spannend allemaal zeg! heel blij voor je.
    en nu inderdaad lekker genieten van de laatste weekjes met je vriendinnetjes.
    dikke kus, mel