First week in Amerika - Reisverslag uit Newton, Verenigde Staten van Didi en Tyler de wilt- Gilbert - WaarBenJij.nu First week in Amerika - Reisverslag uit Newton, Verenigde Staten van Didi en Tyler de wilt- Gilbert - WaarBenJij.nu

First week in Amerika

Door: Diedjedewilt

Blijf op de hoogte en volg Didi en Tyler

12 Maart 2011 | Verenigde Staten, Newton

Ja, de eerste week is alweer bijna voorbij in Amerika! Wat een Week! Het leek of ik spontaan weer pfeiffer had! Ik was zo moe, das als ik mijn kussen voelde spontaan in coma viel.

Het was een week waar ik veel nieuwe mensen heb leren kennen. O.a. mijn hostfamilie! En ze zijn echt super lief. Ze zijn redelijk ‘down to earth’ en doen er alles aan om zo gezond mogelijk te blijven, hier houd ik wel van. Vanaf dag een voelt het als ‘thuis. Ook al is het allemaal nog een beetje ongemakkelijk, elk uur voel ik mij steeds beter.
Daarnaast heb ik een aantal au pairs ontmoet tijdens de oriëntatie en ik zal je vertellen er is een meisje Just like me! Ja, het is mogelijk er zijn er meer van! Ze komt uit Zuid Afrika en daar was het nu zomer, dus zij had het hier zo koud echt zielig! Ze woont in NY dus een reden om daar vaak heen te gaan! Volgende week ga ik met een paar NL meisjes eindelijk shoppen in Boston, ik krijg al lichtelijk afkick verschijnselen. Dus word hoogste tijd!
Naast al deze nieuwe mensen heb ik ook de man van mijn dromen gevonden. Jep nu al! Hij is zo lief, blond, bruinen ogen,best veel haar. Overal waar ik ben is hij er ook. Zijn naam is Inky en hij is de hond van de familie. Hihi wat een poepie. Ik zal proberen binnen kort hem op een foto te krijgen ’t is een schatje!

Oké nu wat over Amerika zelf!!

Weet je wat Geweldig is aan Amerika:
1 ze hebben stopcontacten in treinen, en hier word vaak op kaartjes gecontroleerd dus je hebt zeker niet het gevoel dat je een kaartje voor jan met de korte achternaam koop!
2 De wc’s hebben veel water, dus als Kluivert buitenspel gaat zetten ruik je dit niet!!
3 De kranen om je handen te wassen zijn lauw
4 Amerikanen praten veel, hieraan kan ik mij goed aanpassen:)
5 ze hebben een vermaler in de wasbak! Ideaal.
6 Alle serie’s lopen voor, dus ma wees gerust de nieuwe Grey’s/ private en desperate heb ik al gezien:D
7 Alle nieuwe films zijn hier al!!
8 Bijna alles is goedkoper. Zo heb je een bus waarmee je voor 1 dollar naar NY kan
9 de stoplichten staan aan de overkant van een kruispunt en zijn altijd zichtbaar

Opvallend in Amerika of bij Amerikanen
1 Ze hebben hier daycare voor honden
2 Overal is er een Starbucks te vinden
3 Amerikanen rijden als gekken, als ze bijv: links af moeten, maar zitten ongeveer 3 banen recht steken ze gewoon schuin over!!
4 er zijn geen zebrapaden, maar als je ziet dat iemand oversteek moet jij stoppen
5 kinderen dragen met fietsen, steppen, skaten, skatboarden een helm
6 Je ziet hier in Amerika zoveel verschillende culturen. Dat is echt geweldig om te zien! Het valt open iedereen is gewoon ‘zichzelf’.
7 ze zijn allemaal over enthousiast en blij tegen elkaar. Mensen noemen mij nooit serieus nou ik kan je vertellen ik denk dat ik gewoon een Amerikaan ben over enthousiast en meestal vrolijk.
10 ze houden van mijn stroopwafels
11 de meeste auto’s hebben een automaat!
12 als je gaat pakeren heb je geen kaartje nodig, elke plek heeft zijn eigen automaat!

Planning:
Volgende week helpt Cindy (hostmom) mij met zoveel mogelijk dingen zodat ik het uiteindelijk zelf kan doen. Ze gaf aan dat ze het al super vond dat ik weet waar ze het over heeft als ze het over Mira praat (9 jaar, Special needs) en dat het zo fijn is dat ik al veel ervaring heb! Ag, Mira is super lief en ik ben juist het tegenovergestelde gewend hihi:D
Ook gaan we kletsen over een studie, waarschijnlijk begin ik toch met een cursus engels. Hierin krijg je dan les in het maken van grapjes/ sarcastische dingen en spreek worden. Aangezien ik graag hard om mijzelf lach (waardoor andere weer gaan lachen) om mijn grapjes wil ik deze cursus waarschijnlijk toch doen!
24juli komt Rihanna naar Boston, waar ik met nog een paar au pairs heen ga:D hoe gaaf!!

Ben ik bijna vergeten te vertellen hoe de New York City Tour (NYC) was! Vanaf moment één had ik niet het gevoel dat ik in Amerika was, omdat we dagen lang opgesloten waren in een hal voor meeting. De NYC tour maakte alles goed! Ik weet nog dat ik zei ‘Nee, als ik NYC heb gezien hoef ik hier echt niet meer terug te komen. Nou zeker dat ik dit wel ga doen, want je voelt je echt super als je hier bent. Oké ook een beetje klein aangezien alles zo BIG is! Echt niet normaal, ik heb het op foto’s gezet maar je kan niet echt zien hoe groot het eigenlij is! Daarnaast krijg je het gevoel als een film ster daar! Alles is overdreven, maar super!!!!! Dus ik ga zeker mij NEW NY Friend opzoeken!

Nou tot de volgende keer. Dan zal ik weer een wat vrolijker verslag schrijven, want zoals jullie weten ben ik zo moe ik kan nu denk ik overal slapen!! Daarnaast zal ik in mijn volgende verslag meer omschrijven !!

xoxo Didi

• 13 Maart 2011 - 10:52

Deborah:

Hai scheet,
    Nou je verhaal is toch vrolijk?? Hahahah.. leuk zeg je foto's ook. Wat leuk dat je al zoveel leuke meiden hebt ontmoet! :-) En ook super dat je zo lekker aan het wennen bent.. Als jij straks die cursus Engels hebt gedaan lachen ze zich helemaal rot om je hhaha.. MAKE THAT THE CAT WISE!
    Mooie foto's heb je gemaakt zeg vanaf de Rockafeller!! Kreeg nog 'n berichtje van Josh wanneer je 'm kwam bezoeken hahahaa..
    ENNE WOWWWW Je I love NY trui is echt vet! Super mooie kleur hahaha.. Twee persoonsbed en een bubbelbad? Ik denk dat jij nooit meer terug komt!
    Dikke knuffel nd talk soon lovely..
    xoxox

• 13 Maart 2011 - 11:18

Daantje:

Super leuke foto's!!Heel leuk verslag en probeer een beetje bij te komen daar!!xxx

• 13 Maart 2011 - 13:16

Ome Willem:

Met veel plezier je verhaal gelezen en zo te zien heb je het aardig naar je zin.
    Leuke foto's en inderdaad alles is "Big" daar.
    Fijne week volgende week Didi, doe je best.

Ome Willem.

• 13 Maart 2011 - 15:46

Jim Van Der Tak:

Hey meissie, alles goed..? Zo te zien heb je het naar je zin daar..!!?
    Nou ik kan het met je mee vertellen ben ook 3 en halve week in amerika geweest en vond het ook super..! Nou ik hoor je nog wel gr jim stuur me anders een gewoone mail met je msn en nummer ofzo dan kunnen we is leuk contacten. Mijn mail is J.D.vandertak@live.nl
    Gr kus jim. Veel plezier daar verder

• 13 Maart 2011 - 17:41

Anneke:

hey meis ik ben al helemaal fan van je avontuurlijke verhalen en ik vond het wel een vrolijk verhaal en echt te gekke foto s Ja NY lijkt me wel heel gaaf om te bezoeken en zo te zien heb je het behoorlijk naar je zin en leuke meiden di
    geniet!

• 14 Maart 2011 - 12:46

Oom Henk/tante Nelly:

Didi,
    je verslag gelezen ,ontzettend leuk,
    Je doet zo veel ervaring en wijsheid op.
    Groetjes en wat ik op de foto,s heb gezien"Keep Smiling"
    XXX
    oom Henk/tante Nelly

• 14 Maart 2011 - 18:17

Kristy:

Died dit klinkt echt super gaaf!
    Let een beetje op je zelf met je vermoeidheid maar ja is denk ik ook niet zo heel gek op dit na al die nieuwe situaties om je heen!

Klinkt super gaaf en fijn dat je het al zo naar je zin heb! We houden contact!!!!

Je zusje mist je wel al ,ahh zo lief

Dikke smakkerd

• 14 Maart 2011 - 19:50

'Tante' Herma:

Hoi Died,

Het enthousiasme spat eraf. Geweldig. Weet niet wat er gebeurt als je de volgende keer nog vrolijker schrijft. Ben blij dat je het zo naar je zin hebt. Kijk al uit naar je volgende verhaal.

Doei, Herma
    xxx

• 16 Maart 2011 - 18:10

Opa En Oma De Wilt:

Ome Wim heeft geholpen.Je foto's gezien.Ze zijn erg leuk en jullie hebben het wel naar je zin daar.
    Fijn,dat je niet alleen bent.We zijn heel trots op je en veel succes met dit avontuur.We kijken nu al uit naar je volgende berichten.